De BizzyBox

Wat houdt de BizzyBox nu eigenlijk in?
Vanuit ervaringen binnen het werkveld kwamen we er achter dat het voor sommige doelgroepen moeilijk kan zijn en activiteit te bedenken waarbij iedereen zijn steentje bij kan dragen. Bijvoorbeeld mensen met een wat zwaardere verstandelijke beperking of wat zwaardere dementerende ouderen. Niet alleen nieuwe activiteiten bedenken is soms lastig bij deze doelgroepen, maar ook de tijd vinden om een activiteit voor te bereiden of klaar te zetten kan lastig zijn. De BizzyBox wil deze last wegnemen door voor een klein bedrag per maand twee thema gebonden boxen te leveren, waardoor je iedere twee weken weer een nieuwe innovatieve activiteit hebt en hiervoor geen voorbereidingstijd is. Je kunt de box erbij pakken en direct aan de slag met elkaar.

In de box wordt rekening gehouden met de uiteenlopende niveaus die aanwezig zijn binnen jullie woongroep of afdeling. Zo heeft iedere box een activiteit die wat meer een accent legt op de activering, maar ook een onderdeel die zich meer richt op de beleving van de activiteit, denk hierbij aan geluiden, muziek of bijvoorbeeld het aanspreken van de tastzin van de cliënt. Iedere box bevat ook een kaart met een stappenplan en diverse begeleidingstips, zo kun je ten alle tijden ook nog een eigen draai geven aan de activiteit.

De BizzyBox is er vooral vóór cliënt én medewerker. We willen die leuke extra zijn twee keer in de maand, zonder dat dat er meer werkdruk bij komt voor de medewerker.

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief!